Skyttekort och tävlingslicens

För att tävla i skytte inom skyttesportförbundets ramar måste man inneha ett gevärsskyttekort som är en grundläggande utbildning för att minimera riskerna för problem och ska dor under tävlingar. De flesta PRS tävlingar kräver också skyttekort idag. Mane behöver dessutom en aktuell tävlingslicens från skyttesportförbundet som ger innehavaren en försäkring. För att kunna ta kortet måste man uppfylla följande krav

  • Att man finns inskriven i en föreningen medlemsregister (IdrottOnline) med fullständigt personnummer, då tilldelas man ett IID-nummer (IdrottsID).
  • IID-numret måste anges vid registreringen av kontot, IID-numret behövs för att kansliet ska kunna registrera utbildningen när den är genomförd.

Om man vill ha ett skyttekort så kan man göra på två sätt. Det första är att man kontaktar en examinator för prov eller via sin förening ber dom anordna en uppskrivning för skyttekort med examinator. info om detta finns under skyttekort . Kortet kostar då 50sek att skriva som betalas till skyttesportförbundet. Där finns även länkar till PDF med kursmaterial. Ni ska då för skyttekort gevär läsa grundutbildningen och Grenspecifika materialet

Det andra sättet är att man kan få kortet via skyttesportförbundets portal. Då får man gå igenom en onlinekurs där man får info om skyttesportförbundet samt säkerhetsinformation. För att gå kursen online ska ni skapa ett konto på utbildningsportalen och därefter starta kursen gevärskyttekort.

Fältskytte och PRS med Gevär